Auto online verkopen

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Auto voor export verkopen? Zo werkt het

Heb je een auto en wil je het verkopen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren je auto te koop aanbieden. Je kunt een advertentie plaatsen in de krant, auto magazines of je kunt het online verkopen. De uitdaging om een auto te verkopen is de prijs die je ervoor moet vragen. Aan de ene kant wil je niet een te hoge prijs vragen, want dan kun je potentiele kopers kwijt raken. En aan de andere kant wil je niet een te lage prijs vragen dan wat de auto eigenlijk waard is. Kopers willen soms ook onderhandelen over de prijs en ook daarop moet je voorbereid zijn.

Voordat je een auto te koop kunt aanbieden moet je eerst weten wat de waarde ervan is. Op die manier weet je wat je er ongeveer voor kunt vragen. Zo ben je ervan vezekerd dat je niet minder krijgt dan het waard is. Een auto heeft ook veel meer waarde wanneer al het papierwerk in orde is. Sommige kopers willen graag de achtergrondinformatie van de auto willen. Heeft het mankementen? Is het technisch nog in orde? Uit welk land komt de auto? Welk bouwjaar is het? Vergeet ook niet dat de auto er netjes uitziet en fris ruikt. Een schone auto verkoopt immers zichzelf.  Voor de kopers is dit een stukje aantrekkelijker. Hoe de auto eruit ziet bepaald mede ook of mensen het willen kopen.

Auto verkopen export

Auto’s kun je echter ook verkopen in het buitenland. Maar dit is niet zo makkelijk. Allereerst moet je een betrouwbare autohandelaar in het buitenland vinden en dan proberen de auto zonder al te zware kosten in het buitenland te krijgen. Heb je weinig ervaring hierin dan kunnen autohandelaars je een lage prijs geven voor de export van je auto. Een export auto verkopen vergt dus wel wat werk.  Als je je auto voor export wilt verkopen dan wil je graag weten wie de persoon is met wie je zaken doet. Je kunt natuurlijk ook al de lokale  autohandelaars die hierin gespecialiseerd zijn afgaan, maar dat kost je veel tijd. Bovendien kan het wel maanden duren voordat je auto verkocht wordt.  

Wat je kunt doen is dus online een betrouwbare platform opzoeken die gespecialiseerd is in auto’s verkopen voor een export prijs. Op deze manier hoef je er niet zoveel tijd in te steken om van je auto af te kunnen. Een auto lokaal verkopen is heel eenvoudig, maar houd er rekening mee dat als je het exporteerd er veel meer papierwerk en kosten bij komen. Zo een platform zorgt er dus voor dat al deze documentatie wordt geregeld.

Particulier auto verkopen aan buitenlander

Nadat je je auto op zo een platform hebt geregistreerd wordt je aanbieding gecontroleerd en in de online autoveiling geplaatst. Het is mogelijk dat automakelaars contact met je kunnen  opnemen om extra informatie te vragen over de auto die je wilt verkopen voor export. Als je export auto eenmaal in de autoveiling staat, kunnen de aangesloten autohandelaars en auto-opkopers die gespecialiseerd zijn in de export van auto’s, bieden op jouw wagen. Je krijgt dus verschillende kopers elk met een eigen prijs die het tegen elkaar opbieden. Na een bepaalde tijd krijg je van de platform een mail terug met daarin de hoogste bieder. Dit kan dagen duren en soms ook weken, het hangt af van de auto die jij te koop aanbiedt. De registratie van export auto’s en het ontvangen van biedingen is volledig gratis. Door je auto voor export via een online platform te verkopen, spaar je dus tijd en energie uit.

Met zo een online platform kun je er zeker van zijn dat er voor elk type export auto een geschikte koper te vinden is. Automakelaars staan dagelijks in contact met de aangesloten autohandelaars. Zij nemen contact op met de auto export specialisten die interesse hebben in de verschillende voertuigen. Zelf hoef je dus niet te onderhandelen met potentiele kopers.  Als je weinig weet hebt van een export auto verkopen is zo een online platform een handig hulpmiddel. Bovendien is het gemakkelijk voor autohandelaars om je een goede prijs te geven voor je export auto.

Wil je dus je auto verkopen voor export? Gebruik dan eenvoudig een online platform, hieronder volgen enkele voordelen:

  • Veilig in een afgeschermde online autoveiling
  • Snel verkopen is mogelijk
  • Gratis en vrijblijvend, er zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden

Bij de meeste online platforms is het verkopen van export auto’s ook anoniem. Jouw gegevens worden namelijk niet doorgegeven aan de auto exporteurs. Zij krijgen alleen de details over de export auto te zien. Zolang jij als verkoper het hoogste bod nog niet hebt geaccepteerd worden jouw persoonlijke gegevens niet doorgegeven. Pas na de acceptatie worden jouw  gegevens doorgestuurd naar de kopende specialist in auto’s voor export. Het bedrag voor de export auto krijg je  rechtstreeks van de kopende partij op het moment van de sleuteloverdracht. Meestal gebeurt de betaling cash, maar je kunt ook met de koper een andere betalingswijze afspreken.

Waardeer deze pagina