Auto online verkopen

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Sloopauto verkopen? Zo werkt het

Als je je voertuig gaat verkopen dan wil je dit natuurlijke op een snelle en veilige manier laten geschieden. Ook wil je een goede prijs krijgen voor je voertuig. Er zijn verschillende manieren om je voertuig te verkopen. Je kunt een advertentie in de krant plaatsen, je kunt het te koop plaatsem op social media of je kunt het via een online platform verkopen. Mensen verkopen hun auto, omdat ze meestal een andere auto willen gaan kopen of omdat hun oude auto een sloop auto is of een auto met schade. Een sloop auto of een schade auto brengt natuurlijk minder geld op dan een auto die nog in een goede technische staat verkeerd. Maar dat betekent niet dat je het niet kwijt kunt.

Probeer jezelf in de schoenen van de koper te plaatsen. Wat zou jij belangrijk vinden aan een voertuig om het te kunnen kopen. Is de prijs belangrijk? Of is de conditie ervan belangrijk? Door enkele vragen te stellen aan jezelf kun je je voertuig makkelijk verkopen. Vermeld ook zoveel mogelijk informatie van het voertuig. Wat voor soort model het is, het bouwjaar, de onderhoudsboekjes en de kilometerstand.

Ongeacht wat je verkoopt, een auto of een motorfiets, zorg ervoor dat al de documenten in orde zijn. Zorg ervoor dat je ze bij de hand hebt, op die manier geschiedt de overschrijving naar een nieuwe eigenaar makkelijk. Zorg ook ervoor dat je voertuig er netjes en verzorgd eruit. Al is het een sloopauto, dat betekent niet dat het er onverzorg moet uitzien.  Wees eerlijk naar de geinteresseerden toe. Geef door wat de mankementen zijn, waar ze zijn en hoe groot ze zijn.

Auto verkopen aan sloop

Je bezit over een sloop auto en je bent van plan het te verkopen. Een auto verkopen kan soms best lastig zijn. Je moet weten wat de waarde is van je auto, voordat je een verkoopprijs kan bepalen. Ook moet je de achtergrondinformatie van de auto kennen en de mankementen. Vervolgens zullen kopers met je willen onderhandelen over de prijs. Ook hierop moet je voorbereid zijn. Een auto  in sloop conditie kan dus lastig lijken om te verkopen.  Mensen gaan immers niet zoveel geld willen uitgeven voor zo een auto.

Een schadeauto verkopen betekent niet dat het er slordig moet uitzien, je verkoopt het immers in de staat waarin het zich bevindt. Hoe de auto eruit ziet bepaald mede ook of mensen het willen kopen. Voor jou is het een kapotte auto, anderen kunnen bijvoorbeeld de onderdelen gebruiken of kunnen het weer opknappen.

Sloopauto inkoop

Onderhoud van een auto is nodig om ervoor te zorgen dat je altijd op een veilige en comfortabele manier gaat kunnen deelnemen aan het verkeer. Reparaties kosten geld en daarop kun je niet besparen. Kleine reparaties hoeven niet direct, maar als je de reparaties uitstelt kunnen de kosten wel hoog oplopen. Een auto reparatie hoeft niet veel te kosten wanneer je zelf de kosten een beetje kunt berekenen en de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Al deze onderhoudskosten dragen ook deel bij als je van plan bent je auto te verkopen. Onderdelen verslijten nu eenmaal en om de auto te kunnen blijven rijden moet je deze regelmatig nakijken en af en toe ook vervangen.

Oude auto verkopen aan de sloop

Als je dus van plan bent je sloop auto te verkopen wil je er een goede prijs voor bieden. Wil je het niet doorverkopen aan een ander, dan kun je het verkopen aan een garage of een sloop. Deze kunnen immers de onderdelen van je auto gebruiken. Soms zijn reparatie kosten zo hoog, dat het weinig tot geen zin heeft om het te repareren. Na de reparatie heeft een auto soms zelf minder waarde dan voordat het gerepareerd werd. In zulke gevallen is het dus verstandig de reparatie achterwege te laten en de auto te verkopen. Onderdelen gaan nu eenmaal kapot na verloop van tijd en daar kun je niets aan doen. Je kunt de auto dan brengen naar bedrijven die schade auto’s inkopen.

Dit soort bedrijven zijn belast met de inkoop van defecte auto’s met onder andere motorschade, schade aan de transmissie, aan de koppeling of hoge kilometerstanden. Sommige garages gaan de auto dan niet willen opkopen van je, omdat de kosten om het te reparen hoog zijn. Het gevolg is dat je dus een auto hebt in goede staat, maar vanwege een of andere technische reden niet de weg op mag. Dit is dus zonde. Ga je dus je schade auto verkopen aan een garage of sloop, dan is het wel belangrijk dat je vermeld waar/ wat de schade is en hoe groot het is of welke onderdeel kapot is. Aan de hand hiervan zal zo een bedrijf bepalen wat de waarde van de auto op dat moment is. Je kunt dus kiezen om het te verkopen of om het te reparen.

Waardeer deze pagina