Auto online verkopen

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Voertuig online verkopen? Zo werkt het

Tegenwoordig kun je je auto ook online verkopen? Er zijn verschillende autoverkoop site’s waarbij je je kunt aansluiten. Ook is het namelijk makkelijker om het online te doen. Een auto online verkopen wordt steeds populairder. Dit omdat je op elk moment van de dag kunt nagaan wie allemaal interesse heeft in je auto. Online verkopen zorgt ook ervoor dat je sneller meerdere kopers kunt bereiken. Waarom zou je dus je auto online verkopen?

–  Het is snel. Je kunt op elk moment van de dag je auto te koop aanbieden. Ook kost het niet veel tijd en kun je eenvoudig een advertentie opmaken.

–  Je hoeft niet uit huis ervoor, maar kunt alles regelen via je computer of telefoon.

– Je krijgt meer biedingen voor je auto door de verschillende sites en platformen.

Schade auto verkopen

Voordat je de auto te koop kunt aanbieden moet je eerst weten wat de waarde ervan is. Zo kun je makkelijker de prijs van de auto bepalen. Wil je dus een auto met motorschade verkopen, dan moet je er rekening mee houden dat je prijs niet al te hoog is. Mensen kopen sloop of schade auto’s omdat ze het weer rijklaar kunnen maken of omdat ze de onderdelen ervan losmaken en door verkopen of zelf gebruiken. Zo een auto verkoop je immers in de staat waarin hij zich verkeert.

Auto met schade verkopen

Heb je dus een auto met schade en wil je het verkopen? Dat is mogelijk. Alleen is de waarde van een schadeauto aanzienlijk niet zo hoog. Het kan dus een beetje uitdagend zijn om het te verkopen. Het is belangrijk dat je kunt aangeven hoe groot de schade is en waar het precies is van de auto. Ook gaan kopers met je willen onderhandelen, omdat men nu eenmaal voor een schadeauto niet zoveel wilt uitgeven. 

Voordat je de auto te koop kunt aanbieden moet je eerst weten wat de waarde ervan is. Op die manier weet je wat je er ongeveer voor kunt vragen. Zo ben je ervan vezekerd dat je niet minder krijgt dan het waard is. Men koopt schadeauto’s op omdat ze eraan willen knutselen en in sommige gevallen gebruiken ze alleen de onderdelen ervan. Er zijn namelijk opkopers die auto’s met schade opkopen. Denk maar aan monteurs of garage’s.

Een auto heeft zeker veel meer waarde wanneer al het papierwerk in orde is. Sommige kopers willen graag de achtergrondinformatie van de auto willen. Vooral bij een schadeauto willen ze dat weten. Waar is de schade? En hoe groot is het? Misschien kunnen zij het weer opknappen. 

Schadeauto inkoop

Grofweg worden schade aan auto’s verdeelt in twee categorieën. Er is schade die is ontstaan na een ongeval, en er is schade die is ontstaan als gevolg van een technisch defect. Er kan soms zelf schade aan je auto ontstaan zonder dat jij er iets mee te maken hebt. Iemand slaat hard met zijn deur of winkelkar aan jouw auto. Of je bent betrokken bij een aanrijding en je bumper zit los of de koplampen. Dit soort defecten zijn vaak nog prima te repareren, maar kunnen veel geld kosten. Bumpers zijn vaak niet tweedehands te krijgen, omdat bijna alle sloopauto’s kapotte bumpers hebben. Een bumper moet dus vaak nieuw gekocht worden. Een deur uitdeuken is nog wel te betalen, mist de deuk niet te groot is.

Het is dan vaak de vraag of het nog wel zin heeft  om de auto te laten repareren. Wanneer een auto na reparatie minder waarde heeft dan de kosten voor reparatie, is het verstandig de reparatie achterwege te laten en de auto te verkopen. Onderdelen gaan nu eenmaal kapot na verloop van tijd en daar kun je niets aan doen. Wat kun je wel doen? Je kunt de auto brengen naar bedrijven die schade auto’s inkopen.

Dit soort bedrijven zijn belast met de inkoop van defecte auto’s met onder andere motorschade, schade aan de transmissie, aan de koppeling of hoge kilometerstanden. Vaak zal een garage de auto niet meer willen kopen, omdat de kosten voor reparatie hoger zijn dan de dagwaarde. Het gevolg is dan een auto die in principe nog in een goede staat is, maar door één of twee defecten niet meer de weg op mag. Dit is natuurlijk zonde van je auto en je geld. Ga je dus je schade auto verkopen aan zo een bedrijf, dan is het wel belangrijk dat je vermeld waar/ wat de schade is en hoe groot het is of welke onderdeel kapot is. Aan de hand hiervan zal zo een bedrijf bepalen wat de waarde van de auto op dat moment is. Je kunt dus kiezen om het te verkopen of om het te reparen.

Waardeer deze pagina