Auto online verkopen

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Auto particulier verkopen? Zo werkt het

Als je van plan bent een nieuwe auto aan te schaffen dan wil je natuurlijk je oude auto eerst kwijt kunnen. Een auto verkopen kan soms op een hele uitdaging lijken. Als het mankementen heeft dan wil je dit natuurlijk ook eerlijk doorgeven aan geiinteresseerden. Ook moet je er een prijs voor bepalen. Een te lage prijs kan ervoor zorgen dat je minder krijgt dan je auto waard is en een te hoge prijs kan ervoor zorgen dat mensen  gaan twijfelen als ze de auto willen kopen. Als je de dagwaarde kent van je auto dan weet je in welke buurt je moet zoeken om een prijs te bepalen.

Een auto verkopen kan op verschillende manieren. Je kunt een advertentie plaatsen in de krant of auto magazines, je kunt aan je buren of kennissen vragen als zij interesse hebben en het makkelijkst is om het online te verkopen. Online zijn er verschillende platforms waar je je auto te koop kunt aanbieden, een hiervan is marktplaats. Marktplaats is een online platform waar mensen verschillende producten te koop kunnen aanbieden. Onder de categorie ‘auto’s’ kun je zien wat voor soort auto’s anderen verkopen en hoeveel zij er hiervoor vragen. Aan de hand van andere advertenties kun je dus een prijs bepalen voor jou auto.

Auto verkopen particulier

Je auto verkopen kan op verschillende manieren. Voor het gemak kiezen veel mensen ervoor om het online te verkopen. Je maakt enkele auto’s van de foto en zet er een omsschrijving bij. Zo weten de mensen van welk bouwjaar de auto is, welk merk het is en wat de kilometerstand is. Maar ook als de auto handige snufjes heeft kun je die erbij vermelden. Verschillende mensen zullen elk een ander prijs aanbieden waarvoor zij de auto willen kopen. Verkoop je je auto aan een dealer of garage dan wordt de overzetting vaak ter plekke geregeld. Verkoopt je je auto aan een particulier, dan zul je zelf het papierwerk in orde moeten maken.

Zodra de verkoop rond is, moet het kenteken op naam van de  koper/ nieuwe eigenaar worden gezet. Het is een goed idee om samen met de koper  het papierwerk in orde te maken, zodat je ervan verzekerd bent dat het kenteken wordt overgeschreven. Zolang het kenteken op jouw naam staat, blijf je verantwoordelijk voor de WA-verzekering en vallen al de kosten in jouw handen. Als de auto is overgeschreven op de naam van de koper, ontvang je het vrijwaringsbewijs; je draagt vanaf nu geen verantwoordelijkheid meer over het voertuig. Bewaar dit bewijs dus goed.

Auto verkopen als particulier

Als je een auto verkoopt aan iemand anders of je bent van plan dit te doen, dan moet je natuurlijk rekening houden met een aantal zaken.

Onderhandelen over de autoverkoop prijs met onbekende autokopers is niet de favoriete bezigheid van iedereen. Toch ontkom je er niet aan als je een auto wilt verkopen. Hoe ouder de auto is, hoe lager de waarde ervan. Dat weten de kopers intussen ook. Ook moet je open staan voor een proefrit en zo een koper de functionaliteiten van de auto laten zien. Heeft je auto te kampen met enige mankementen, wees dan ook eerlijk om dit door te geven. Dit laat ook een goede indruk achter als verkoper. Samen kun je soms tot een gemeenschappelijke prijs voor de auto komen.

Particulier auto verkopen

Wil je je auto verkopen, dan moet je natuurlijk ook weten wat de waarde ervan is. Als je zelf niet zoveel verstand hiervan hebt kun je dit samen doen bij de auto opkoopbedrijven. Deze kopen auto’s op om ze later door te verkopen. Dit kunnen zowel nieuwe, als tweedehandse auto’s zijn. De waarde van je auto wordt berekend aan de hand van het bouwjaar, merk, model en kilometerstand. Door dit alles te berekenen kun je een beeld krijgen hoeveel je auto waard is en wat je ervoor kunt vragen. Op deze manier kun je voorkomen dat je minder krijgt voor wat je auto eigenlijk waard is.

Auto verkopen particulier tips

Ben je van plan je auto te verkopen? Dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Zo kun je de maximale prijs uit je auto halen. Een auto kun je net als een product op verschillende manieren verkopen. Hieronder volgen er enkel tips die jou kunnen helpen.

Achtergrondinformatie van de auto

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de achtergrondinformatie van de auto. Denk maar aan model, bouwjaar, onderhoud en uit welk land de auto komt. Kopers willen graag weten waaraan ze hun geld uitgeven. Als je de belangrijke informatie over de auto niet kent, kan je als onzeker overkomen.

Foto’s en proefrit maken

Er zijn verschillende online platforms waar je je auto ook kunt verkopen. Voor deze platforms is het belangrijk dat je de juiste omschrijving zet en foto’s plaatst van de auto. Zorg ervoor dat de auto goed te zien is op de foto’s. Je kunt ook van verschillende ooghoeken een foto maken.

Een goed aanbod

Tenslotte wil je voor je auto een goede prijs krijgen. Een te hoge aanbod vindt men te duur, bij een te lage aanbod denkt men gauw dat iets mis is met de auto. Je zou dus ook iets kunnen vertellen wat kopers aanspreekt. Misschien heb je nieuwe banden laten zetten of een accu. Dit heeft ook invloed op de prijs. Zorg er ook voor dat je auto er netjes uitziet en fris ruikt. Een schone auto zorgt ervoor dat je een goede indruk achterlaat en is makkelijker om te verkopen.

Waardeer deze pagina