Auto online verkopen

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Bedrijfsauto verkopen? Zo werkt het

Als je een auto hebt dan ben je verplicht om een verzekering aan te sluiten. Het kan een prive auto zijn die je zelf gebruikt, maar het kan ook een bedrijfsauto zijn. Deze nemen namelijk ook deel aan het verkeer. Een verplichte auto-verzekering is de WA-verzekering. Dit houdt in dat de schade die veroorzaakt is door jouw eigen auto wordt gedekt. Dit geeft medeweggebruikers een zekerheidsgevoel dat de kosten gedekt kunnen worden. Naast deze verplichte verzekering heb je nog enkele extra verzekeringen. Die zijn de beperkt cascodekking- verzekering en de volledig cascodekking-verzekering. Men noemt deze de  aanvullende verzekeringen.

Als je dus van plan bent je bedrijfsauto te verkopen is het ook belangrijk dat de papieren in orde zijn. Dit gaat makkelijker bij de overdracht. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de achtergrondinformatie van de auto. Denk maar aan model, bouwjaar, onderhoud en uit welk land de auto komt. Kopers willen graag weten waaraan ze hun geld uitgeven, vooral als het gaat om een zakelijke auto. Als je de belangrijke informatie over de auto niet kent kan je onzeker overkomen. Voor al deze achtergrondinformatie kun je gratis een kentekenrapport aanvragen. Alle belangrijke informatie zit namelijk hierin. Verkoop je de auto omdat het enkele mankementen heeft, wees dan ook eerlijk om dit door te geven. Geef aan waar de mankementen zijn en hoe groot ze zijn. Als een koper er na de verkoop achter komt dan kom jij als verkoper als onbetrouwbaar over. Wees dus altijd eerlijk naar de kopers toe.

Zakelijke auto verkopen

Een bedrijfsauto verkopen kan soms veel werk zijn. Niet iedere koper wilt namelijk een auto kopen die bestickerd is of belettering erover heeft. Een zakelijke auto verkopen kun je ook online doen. Er zijn genoeg auto opkopers die graag een auto willen kopen. Je kan dus gegarandeerd een eerlijk bod verwachten binnen enkele uren. Het is een snelle en doeltreffende manier om van je auto af te geraken. Dit kan verschillen per website, maar in grote lijnen zijn de stappen hetzelfde. Je plaatst een advertentie en foto’s en geinteresseerden kunnen zich dan aanmelden. Of het nou gaat om een bestelbus verkopen of om een andersoort bedrijfsauto. Om zakelijke voertuigen te verkopen zijn er soms zelfs speciale websites die hierop hebben ingespeeld. Het kan dus zo zijn dat soms zelf een ander bedrijf jou auto overkoopt en het opnieuw zal stickeren. Op speciale websites voor zakelijke auto’s doe je ook alleen zaken met erkende RDW autodealers. Het is dus een veilige en betrouwbare manier op jou zakelijke auto te verkopen. Je zult zien dat u je via zo een website erg snel een zakelijke auto van de hand kunt doen. Omdat alle merken en modellen van  welkom zijn is een bedrijfswagen verkopen op deze manier heel eenvoudig.  

Een bedrijfsauto verkopen kan verschillende voordelen opleveren. Je kunt met het geld een modernere bedrijfsauto verkopen of als je genoeg bedrijfsauto’s hebt, kun je je bedrijf uitbreiden. Als je een zakelijke auto verkoopt wil je natuurlijk de zekerheid hebben dat de persoon jou daadwerkelijk betaald. Het is dus aan te raden om zaken te doen met een opkoopbedrijf die  veel kennis en ervaring heeft opgedaan met het inkopen van bedrijfsauto’s. Hierdoor kun je ook altijd de beste marktconforme prijs krijgen en worden de zaken snel en effectief afgehandeld. Een zakelijke auto verkopen kan de volgende voordelen met zich meebrengen:

  • De beste marktconforme prijs
  • Snelle en betrouwbare afhandeling
  • Directe contante betaling of spoedbetaling via de bank
  • Directe afgifte van de RDW verklaring

Wanneer je dus je  bedrijfsauto wil verkopendoordat je, bijvoorbeeld minder personeel in dienst hebt, maak dan gebruik van een betrouwbare online platform of een professionele inkoopbedrijf. Hiermee kun je jezelf veel tijd en kosten besparen. Het verkopen van een  bedrijfsauto  leidt namelijk tot een verkoopproces waarbij er verschilende zaken op je afkomen. Denk maar aan de overschrijving en het in orde hebben van al het papierwerk. Een bedrijfsauto verkopen via een inkoopbedrijf of online platform betekend direct het beste bod, betrouwbaarheid en een snelle afwikkeling van de zaken.

Waardeer deze pagina